Polenta (basis)

(voor 1 kg polenta)

Ingrediënten

775 ml water

40 gr roomboter

5 gr zout

200 gr maismeel

50 gr parmezaanse kaas (geraspt)

330 ml goede olijfolie

Bereidingswijze

Water, olijfolie, boter en zout aan de kook brengen in een grote pan met dikke bodem.

Wanneer het kookt, de pan van het vuur halen en het maismeel toevoegen, goed met de garde doorroeren.

Weer aan de kook brengen en gedurende 2 minuten al roerend laten koken.

Vervolgens de pan op de rand van de kachel zetten en met de deksel op de pan 45 minuten laten garen.

Voeg de parmezaanse kaas toe en roer het goed om.

Breng op smaak.

Bedek de plaat met plastic folie.

Stort de polenta uit op de plaat tot ongeveer 2 cm hoogte.

Bedek dit met folie en koel het geheel terug.

Na terug koelen kan de polenta worden uitgestoken en worden gebakken (goudbruin).