Vruchtenspitjes

2 stevige appels – 2 bananen – 2 schijven ananas, uit blik – 1-2 kleine sinaasappels – sap van 1 citroen – 40-50 g grove kristalsuiker

Schil de appels. Snijd ze elk in 6 parten en verwijder de klokhuisdelen. Pel de bananen en snijd elke banaan in 4 of 5 gelijke stukken. Snijd elke ananasring in 6 gelijke stukken. Schil de sinaasappels zo dik af dat ook de witte onderhuid wordt weggenomen. Snijd hierna elke vrucht in 4 plakken. Sprenkel citroensap over de vruchten. Steek de vruchten afwisselend aan 4 roosterpennen. Strooi de suiker op een bord en ‘paneer’ de vruchtenspitjes met suiker. Rooster de spitjes, onder voortdurend draaien (keren) boven het gloeiende houtskoolbed van de barbecue tot de suiker begint te karameliseren.

Tip: schenk direct na het roosteren enkele eetlepels lauwwarme cognac of rum over de vruchtenspitjes. Steek de alcoholdamp aan en dien de spitjes brandend op. Geef er eventueel een bolletje vanille(room)ijs bij.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.