Gemarineerde vis

700 g stevige vis (zalm, forel, makreel, tonijn) – 1/8 liter olie – 1/2 dl droge witte wijn – 1 uitgeperst teentje knoflook – 1/4 theelepel peper – 1/2 theelepel oregano – 1/2 theelepel basilicum

Roer de olie, wijn, knoflook, peper, oregano en basilicum in een lage schaal goed door elkaar. Leg de vis in de schaal en laat hem afgedekt 1 tot 2 uur staan. Draai de vis zo nu en dan. Haal de vis uit de marinade en leg hem op een met olie ingesmeerd rek boven de barbecue. Rooster de vis aan beide kanten. Reken per 2 1/2 cm dikte op 10 minuten roostertijd. Bestrijk de vis tijdens het roosteren met de marinade. Vis omdraaien op de barbecue is lastig, maar met een speciaal visrooster gaat het perfect.

Tip: u kunt met de vis ook spiesen maken. Marineer de vis dan wel eerst en doe de stukjes om en om met komkommer, paprika en ui.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.