Kabeljauwfilet in folie

650-750 g gefileerde kabeljauw – 1 citroen – 75 g kruidenboter – 15 g boter

Spoel de vis onder stromend koud water af. Maak de vis droog met keukenpapier en verdeel deze in 4 min of meer gelijke stukken. Leg elk stuk op een dubbelgevouwen licht beboterd velletje alufolie. Boen de citroen onder stromend water schoon. Snijd deze in dunne plakjes. Verwijder eventuele aanwezige pitjes.
Snijd de kruidenboter in 8 plakjes. Leg op elke stuk vis 2 plakjes kruidenboter en 1 plakje citroen. Vouw de alufolie om de stukken vis dicht. Leg de pakjes op de barbecue. Reken op een roostertijd van 10-12 minuten. Keer de pakjes na 5-6 minuten om. Serveer de gerechten in de pakjes.

Variatie: Precies zoals u de filets van kabeljauw bereidt, kunt u ook filets van de meeste andere vissoorten zoals schelvis, tarbot, griet, wijting en poon bereiden.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.