Geglaceerde T-bonesteak

2 T-bonesteaks (3 cm dik, 1 kg) – 3 eetlepels olie – 300 g perziken – sap van ½ citroen – 1 eetlepel honing – 1 eetlepel kerrie (mild) – tabasco – zout en peper – 20 g boter – 2 eetlepels groene pepers op sap

Bestrijk de steaks aan beide kanten met olie, wikkel ze in alufolie en laat ze 30 minuten in de koelkast rusten. Schil de perziken, snijd ze voorzichtig doormidden en verwijder de pitten. Leg 4 helften apart. Pureer de overige perziken en voeg daar al roerend citroensap, honing, kerrie, zout, peper en enkele druppels tabasco aan toe. Haal de steaks uit de alufolie en rooster de steaks aan iedere kant ca. 8 minuten (niet te dicht boven de gloeiende kooltjes leggen). Leg de steaks daarna nog 8 minuten aan de rand van de barbecue. Bestrijk het vlees aan beide kanten de laatste 5 minuten steeds met de saus. Bestrijk de perzikhelften met boter en rooster ze rondom enige minuten. Haal het vlees van de barbecue, laat het even rusten en snijd het vlees in stukken. Vul de perzikhelften met de groene pepers en serveer ze bij de steaks.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.