Gegrilde kip (6-8 pers.)

1 1/2 kg kip (in stukken) – zout en peper – 1 ui – 1 kleine groene paprika – 2 teentjes knoflook – 25 g boter – 3 eetlepels citroensap – 3 eetlepels chilisaus – 1,2 dl tomatenketchup – 1 theelepel mosterd – 3 eetlepels worcestersaus

Snijd de ui, paprika en knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en sudder de groenten in 3 minuten glazig. Voeg dan citroensap, chilisaus, tomatenketchup, mosterd en worcestersaus toe en breng alles aan de kook. Doe een deksel op de pan en sudder 10 minuten, tot de saus ingedikt is.
Was de stukken kip met water en droog ze met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper en leg de stukken kip met het vel naar boven op het rooster van de barbecue. Besmeer ze met de saus en rooster ze in 12 tot 15 minuten. Draai en besmeer de stukken zo af en toe. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.