Gemarineerde entrecote (2 pers.)

U neemt een entrecote van ca. 350 g. Als het kan mét een randje vet, want die is lekkerder. Het randje kunt u later altijd nog verwijderen als u er niet van houdt.
Maak een marinade van de volgende ingrediënten:
1 kop rode wijn – zout en peper – 1 eetlepel slaolie – 1 klein gehakt sjalotje – snufje nootmuskaat – 1 laurierblad, in stukjes
Leg het vlees in de marinade en zet het weg buiten de koelkast. Voor minstens 12 uur. Af en toe keren als het nodig is. Daarna droogt u het vlees af met keukenpapier. U kunt nu de entrecote roosteren, zoals u ‘m het lekkerst vindt en serveren met kruidenboter. U kunt er echter ook een sausje bij geven, die u maakt van de marinade: klontje boter smelten, eetlepel bloem toevoegen en daarna het gezeefde marinadevocht. De saus mag tamelijk dik zijn, want aan het slot roert u er nog een scheut koffie- of slagroom door. En daar wordt de saus weer slapper van. Naproeven en eventueel een scheutje rode port toevoegen.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.