Gemarineerde kippenvleugeltjes

Laat kippenvleugeltjes een nacht in een marinade liggen van:
ketjap manis (de zoete) – sambal – paar citroendruppels – 1 geperst teentje knoflook – aromazout – snufje kerriepoeder – weinig slaolie

Kippenvlees moet door en door gaar zijn, dus laat u de kippenvleugeltjes voor het roosteren eerst een kwartiertje wellen in bijna kokend water. De bouillon die u overhoudt komt van pas om te drinken, voor kippensoep of om te verwerken in de pindasaus, die zo lekker bij de vleugeltjes is. Gebruik voor extra smaak rustig een kippenbouillontablet.
Spoel de gewelde kippenvleugeltjes af onder een koude kraan; dep ze droog en rooster ze op de barbecue. Voor de pindasaus verwarmt u evenveel pindakaas als bouillon. Op smaak brengen met knoflook, sambal en ketjap manis. Als de saus te dik is, wat extra bouillon toevoegen.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.