Kip op de barbecue

    Tips voor het beste roosterresultaat met kip:

  • Alle kipdelen kunnen op de barbecue.
  • Kippenvlees met vel, zoals drumsticks en vleugeltjes, kan zo op de barbecue. Het vel bevat voldoende vet om het vlees mooi gaar te roosteren en sappig te houden.
  • Kipfilet en kipschnitzels (zonder vel) zijn erg mager. Daarom het vlees voor het barbecuen met wat olie bestrijken en/of omwikkelen met plakjes ontbijtspek.
  • Kippenvlees moet altijd gaar worden gegeten. De beste afstand tussen de houtskool en het rooster is 10 cm. Dichter bij het vuur bestaat de kans dat de buitenkant bruin is en de binnenkant nog (te) rauw. U kunt onder het vlees ook een stuk alufolie leggen, dat gaat verbranden tegen.
  • Dikke kipdelen kunt u het beste voorkoken in de magnetron of in een pittige bouillon. Het gare vlees voor het roosteren goed droog deppen.
  • Geroosterd kippenvlees nooit op een plank of bord leggen waarop ook rauw vlees gelegen heeft.
Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.