Runder-paprikaspiesen (12 stuks)

500 g runderbak- of bieflappen (ca. 2 cm dik) – 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika – 12 plakjes katenspek (iets dikker gesneden) - marinade: 1 dl rode wijn – 1 uitgeperst teentje knoflook – 1 eetlepel goulashkruiden – 1 eetlepel (olijf)olie – 12 houten satéstokjes

In een schaal de ingrediënten voor de marinade door elkaar roeren. Het vlees in blokjes van 2 x 2 cm snijden en door de marinade scheppen. Schaal afdekken, vlees ca. 3 uur in de koelkast marineren. Af en toe omscheppen.
De paprika’s schoonmaken en elk in 12 stukken van 1 1/2 bij 1 1/2 cm snijden. De plakjes katenspek middendoor snijden. Vlees uit de marinade nemen en droog deppen. De vleesblokjes afwisselend met paprika en opgerolde plakjes katenspek aan de stokjes rijgen. Spiesjes tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Spiesjes bestrijken met iets olie en op barbecuerooster leggen. Afhankelijk van de gewenste gaarheid 5 – 10 minuten roosteren. Regelmatig keren.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.