Sirloinsteak (5-6 pers.)

1 sirloinsteak (5 cm dik, 1½ kg) – ½ dl olie – ½ dl cognac – 1 kleine ui – 1 teentje knoflook – zout en peper

Dep de sirloinsteak met keukenpapier droog. Vermeng de olie met de cognac in een lage schaal. Voeg de fijngehakte ui en de knoflook toe. Leg het vlees in de marinade en zet het een nacht in de koelkast. Neem het vlees uit de schaal en dep het droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees aan beide kanten met een beetje olie en rooster het 1 minuut aan elke kant boven een gloeiendhete barbecue. Rooster de steak daarna op een matiger vuur (leg daarvoor de steak aan de rand van de barbecue, of zet het rooster iets hoger) aan elke kant nog 10 minuten. Haal het vlees van de barbecue, laat het even rusten alvorens aan te snijden en bestrooi het met zout en peper.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.