Spareribs

ca. 1½-2 kg krabbetjes/vleesribben – 2 liter vleesbouillon (van tablet mag) – 2 eetlepels citroensap – 1 flinke teen knoflook – 1 blikje tomatenpuree (70 g) – 1 eetlepel worcestersaus – 1 eetlepel azijn – 1 eetlepel ketjap manis – 1 eetlepel bruine suiker – 1 eetlepel slaolie – 1 theelepel geraspte ui – tabasco – zout

Krabbetjes/vleesribben in een wijde pan leggen en de bouillon plus citroensap erbij schenken. Aan de kook brengen en een uurtje laten trekken. Van de bouillon 1 1/2 dl afnemen voor de marinadesaus. Dat in een kom doen, samen met de suiker, azijn, tomatenpuree, ui, uitgeperste knoflook, worcestersaus, ketjap en olie. Op smaak brengen met tabasco en zout. De marinade met een kwastje over het vlees verdelen en, afgedekt, ca. 4 uur laten intrekken. De gemarineerde krabbetjes/vleesribben aan elke kant 6 minuten roosteren op de barbecue. Ondertussen het vlees bestrijken met de marinade.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.