Suvlaki (Griekse vleesspiesjes)

500 g varkensfilet (stuk) – 2 eetlepels (olijf)olie – 1 teentje knoflook – 1 theelepel majoraan – 1 eetlepel citroensap – zout, witte peper

Vlees in dunne plakken van ca. 1/2 cm snijden, vervolgens de plakken in tweeën snijden. Het vlees aan 4 lange (of 8 korte) metalen pennen rijgen. Het vlees met een mengsel van uitgeperste knoflook, majoraan, olie en citroensap bestrijken. De rest van het mengsel erbij gieten. Dan een paar uur afgedekt in de koelkast laten staan. Voor het roosteren het vlees nogmaals met olie bestrijken en ca. 10 minuten op de barbecue laten liggen. Na het roosteren bestrooien met iets zout en peper.
Suvlaki smaakt goed met Griekse boerensalade en een sausje op basis van yoghurt.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.