Varkensfilet in alufolie

500 g varkensfilet (stuk) – verse groenten (prei, peterselie, ui, selderij e.d.) – mespunt boter – 1 sjalotje, gesnipperd – 1 eetlepel bloem – ½ theelepel paprikapoeder marinade: sap van 3 sinaasappels – ½ kopje bouillon (van tablet mag) – 1 ui, in stukjes – 1 teentje knoflook, uitgeperst – 1 eetlepel mosterd – peper en tijm – 50 g rozijnen, geweekt – 2 theelepel bruine basterdsuiker – 1 glas witte wijn

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Leg het vlees gedurende een nacht in deze marinade. Daarna haalt u het eruit en verpakt u het in een dubbele laag alufolie, samen met de verse groenten. Leg het pakje aan de rand van het vuur. Draai het regelmatig om. Na ca. 40 minuten zal het vlees nét gaar zijn en toch iets rosé en sappig. Pak het vlees uit en vang het sap op. Voeg dat bij het marinadevocht. Rooster het vlees nog even na op heet vuur met laag geplaatst rooster. Zo komt er een korstje op. En ondertussen maakt u de saus klaar. Laat de mespunt boter bruinen en fruit daarin het gesnipperde sjalotje. Doe dan de bloem erbij. Even roeren. Paprikapoeder toevoegen. Tenslotte het marinadevocht met alles wat er in zit. Aan de kook brengen en naproeven.
Als het vlees bruin is, snijdt u het in plakjes en legt u het weer terug op de alufolie. De saus geeft u er apart bij.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.