Vurige spareribs

5 eetlepels tomatenketchup – 5 eetlepels honing – 2 eetlepels sojasaus – 2 eetlepels rode wijn – 5 eetlepels olie – 1 theelepel kerrie (mild) – 1 theelepel cayennepeper – sap van 1 citroen – paprikapoeder (zoet) – tabasco – worcestersaus – 4 kg spareribs (krabbetjes)

Roer in een lage schaal tomatenketchup, honing en 2 eetlepels olie goed door elkaar. Breng dit op smaak met kerrie, cayennepeper, citroensap, paprikapoeder, enkele druppels tabasco en worcestersaus, zodat u een pittige saus krijgt. Leg de spareribs in de saus tot deze goed in de spareribs is ingetrokken. Haal ze er dan uit. De rest van de olie met wat paprikapoeder vermengen en dit op de spareribs kwasten. Rooster de spareribs aan beide kanten 10 minuten. Laat ze dan nog 5 minuten roosteren, terwijl u ze constant met het marinadevocht bestrijkt, zodat er een dikke ‘sauskorst’ op het vlees komt.

Nog geen reacties.
Nog geen trackbacks.