Bruine boonensoep.

250 G. bruine boonen — 2 L. water — 4 Maggi’s Bouillon-
blokjes — 2 kruidnagelen, t laurierblad (niet fe groot), klein
stukje Spaansche peper (of een paar peperkorrels), 1 ui -
40 G. boter — misschien iets maïzena.
Laat de gewasschen, geweekte bruine boonen gaar worden
in het water met de verschillende kruiden; zeef ze op dezelfde
wijze, die voor de witte boonensoep is beschreven.
Fruit de fijngesnipperde ui in de boter lichtbruin, strooi
er de bloem in en laat die mee lichtbruin worden; giet er lang-
zamerhand de gezeefde vloeistof bij, laat de soep nog even
doorkoken, bind ze (als ‘t noodig blijkt) met wat aangemengde
maïzena, los er de Maggi’s Bouillonblokjes in op en onder-
zoek of de soep voldoende zout bevat.
Laat ook in deze soep desverkiezende de Maggi’s Bouillon-
blokjes vervallen, maar voeg er dan in de soepterrine 1-2 thee-
lepels Maggi’s Aroma bij.