Bruine pikante soep.

1 L. kokend water met 4 Maggi’s Bouillonblokjes — 1 uitje,
klein stukje Spaansche peper, 1 laurierblaadje, klein plukje
tijm, 2 kruidnagelen, paar takjes peterselie, 1 worteltje -
1 theelepel tomatenpurée — 3 lepels bruin van jus — 50 G.
(1/2 ons) kalfsgehakt.
Laat het gesnipperde uitje met de Spaansche peper, het
laurierblaadje, de tijm, de kruidnagelen, de peterselie en het
gesnipperde worteltje in de boter een kwartier zachtjes fruiten,
zonder dat de boter bruin wordt. Strooi er dan de bloem bij
en roer alles samen tot het bruin is geworden (vooral niet te
donker). Voeg er de tomatenpurée bij, giet er dan langzamer-
hand, onder voortdurend roeren, den Maggi’s Bouillon in en
laat de soep in een goed gesloten pannetje zoo zachtjes moge-
lijk nog een half uurtje doorkoken.
Zeef de soep, kleur ze bij met het bruin van jus, breng ze
opnieuw aan de kook, laat er de gehaktballetjes in gaar worden
(10 minuten) en breng ze dan over in de soepterrine.