Fransche Erwtensoep.

250 G. groene erwten — 2 L. water — 2 middelmatig groote
worteltjes — 1 raapje, 1 ui, 2 preitjes, een paar takjes
selderij — 3 aardappelen — 4 Maggi’s Bouillonblokjes -
40 G, boter — iets maizena.
Laat de gewasschen, geweekte erwten door en door gaar
worden in 1 L. water met wat zout.
Zet intusschen de in kleine dobbelsteentjes verdeelde ge-
snipperde groenten en aardappelen op met het overige water,
waarin de Maggi’s Bouillonblokjes zijn opgelost; laat ze zachtjes
gaar koken (1/2 à 3/4 uur).
Wrijf de gaar gekookte erwten door een fijne zeef tot
purée; verdun deze purée met het gekookte groentenmengsel,
laat alles tezamen nog even doorkoken en bind tenslotte de
soep met wat aangemengde maizena tot een gelijk geheel,
waarvan zich geen dunnere bovenlaag meer afscheidt.
Proef of er voldoende zout in de soep is, breng ze over in
de soepterrine en maak ze daarin af met de in kleine klontjes
verdeelde boter.