Tomatensaus.

1/2 L. water — 2 Maggi’s Bouillonblokjes — 4 flinke tomaten
(of 4 eetlepels dikke tomatenpurée) — 40 G. tarwebloem -
50 G. boter — 1 uitje, 1 laurierblad, stukje foelie, 1 kruid-
nagel, 2 peperkorrels.
Laat in het water de gewasschen tomaten en het uitje
met de verschillende kruiden gaar koken; giet dan het mengsel
door een zeef en wrijf zooveel mogelijk al het tomatenmoes
er door.
Verwarm roerende de boter met de bloem, giet daarbij
langzamerhand en steeds roerende de gezeefde vloeistof, waar-
in de Maggi’s Bouillonblokjes zijn opgelost; laat de saus een
oogenblik doorkoken.
Gebruik naar verkiezing ook water met zout in plaats van
water met Maggi’s Bouillonblokjes, voeg dan echter tot slot
1 theelepel Maggi’s Aroma bij de saus.