Voorjaarssoep.

1 1/2 L. water — 4 Maggi’s Bouillonblokjes — 100 G. (1 ons)
zuring, binnenste van een kropje sla, bosje kervel -
40 G. (2 afgestreken eetlepels) boter — 40 G. (4 afgestreken
eetlepels) bloem — 1 eetlepel gehakte peterselie — 1 ei -
2 1/2 d.L. (1/4 L.) melk.
Laat de schoongemaakte zuring, de fijngesnipperde sla
en de afgeplukte kervelblaadjes zachtjes gaar smoren in de
boter (in een gesloten pan); roer af en toe in de groenten, om
aanzetten te voorkomen en zorg ervoor, dat de boter niet
bruin wordt.
Strooi dan de bloem in de pan en roer ze door het groente-
mengsel; giet onder voortdurend roeren langzamerhand het
kokende water met de daarin opgeloste bouillonblokjes er-
bij en laat de soep zachtjes nog een kwartier doorkoken.
Zeef de soep, maak ze opnieuw door en door warm, voeg
er de melk bij en giet ze dan (flink roerende) bij het in de
soepterrine geklopte ei.