Witte boonensoep.

250 G. witte boonen — 2 L. water — 4 Maggi’s Bouillonblokjes
— 4 preitjes, bosje selderij, bosje peterselie — 40 G. boter —
misschien iets maïzena.
Laat de gewasschen, geweekte witte boonen gaar worden
in het water; giet ze met de vloeistof door een zeef en wrijf
daarin zooveel mogelijk alle boonen tot purée, zoodat alleen
de schillen achterblijven.
Breng het gezeefde mengsel opnieuw aan de kook, los er
de Maggi’s Bouillonblokjes in op en laat er de gesnipperde
prei en de fijngesneden selderij in gaar worden.
Bind de soep (als ‘t nodig blijkt) met wat aangemengde
maïzena, breng ze over in de soepterrine en maak ze daarin af
met de in kleine klontjes verdeelde boter en de fijngehakte
peterselie.
Vervang voor een „magere” soep de Maggi’s Bouillon-
blokjes door 1-2 theelepels Maggi’s Aroma; voeg deze er echter
eerst op het laatste oogenblik (in de soepterrine) bij.