Eier ragout.

6 harde eieren — 21/2 d.L. (1/4 L.) melk — 20 G. (2 afgestreken
eetlepels) bloem — 30 G. (11/2 afgestreken eetlepel) boter -
1 uitje — 1 eetlepel gehakte peterselie — 1 theelepeltje
mosterd (of 1/2 theelepeltje kerry) — 1 theelepel Maggi’s
Aroma — wat peper en zout.
Verwarm roerende de boter met de bloem, voeg daarbij
langzamerhand de warme melk, laat het sausje even doorkoken
tot het goed gebonden is en maak het dan op smaak af met
peper, zout, mosterd en afgeschrapte ui (eigenlijk dus uiensap).
Laat in de saus de in stukjes gesneden harde eieren
(schijfjes of partjes) even warm worden, roer er dan de Maggi’s
Aroma en de fijngestampte peterselie door en breng de ragout
over op een verwarmd schaaltje.
Gebruik als omranding driehoekige stukjes oud brood,
in wat boter goudbruin gebakken.