Hartig Brabants boerentaartje

Nodig:

boter om in te vetten

6 plakjes bladerdeeg

75 g prei

75 g champignons

50 g ui

120 g achterham

75 g jongbelegen kaas

peper en zout

2 eieren

2 dl room


Vet een ovenschaal in met de boter.

Bedek de bodem en de zijkanten van de schaal met het bladerdeeg. Prik het bladerdeeg in met een vork.

Snipper de ui. Was de prei en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de champignons in schijfjes. Meng de gesneden prei, champignons en ui door elkaar.

Snijd de achterham en de kaas klein en roer deze door het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schep het groentemengsel in de met bladerdeeg beklede ovenschaal.

Klop de eieren los met de room.

Giet het roommengsel over de inhoud van de ovenschaal.

Plaats het boerentaartje 30-40 minuten in de oven.

Snijd het boerentaartje puntjes.

Serveer met een lichte tomatensaus.