Palingsoep

Nodig (voor 6 pers.):

2 fijngehakte uien

klontje boter

1 wortel

1/2 knolselderij

1 venkelknol

1 dikke paling

1 laurierblaadje

peper en zout

3 liter visbouillon (van tablet mag)

1 blikje tomatenpuree

scheutje room


in dobbelsteentjes gesneden brood (gebakken in wat boter)

De ui fruiten in de boter.

De groenten fijnsnijden, eraan toevoegen en even in een gesloten pan laten smoren.

De in moten gesneden paling toevoegen, samen met het laurierblaadje en peper en zout naar smaak.

De visbouillon toevoegen en het geheel aan de kook laten komen. Afschuimen en gaar laten koken in ca. 15 minuten op zacht vuur.

De palingmoten eruit nemen en van graten ontdoen.

Het geheel door een zeef of passevite wrijven. Tomatenpuree toevoegen en de soep nog even laten doorkoken.

Eventueel wat room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

Bij het serveren bestrooien met de gebakken dobbelsteentjes brood.