Sloffen

Een soort ‘Arnhemse meisjes’ in het groot.


Nodig:

200 g patentbloem

175 g harde roomboter

snufje zout

1 dl ijskoud water

kristalsuiker


Bereiding:

Maak een bladerdeeg en laat dit geruime tijd opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een lap van ca. ½ cm dikte en snijd er met behulp van een kartonnen ‘mal’ ovale koeken van met een doorsnede van 15 bij 6 cm.

Bestrijk de bovenzijde met koud water en leg dan iedere koek een voor een omgekeerd op een ‘bedje’ van kristalsuiker.

Ga er voorzichtig met de deegrol over zodat ze iets ovaler gerekt worden en de suiker er aan kleven kan.

Leg ze op een natgemaakte bakplaat en laat het deeg nogmaals afkoelen en opstijven.

Verwarm intussen de oven tot 200 °C en bak de koek midden in de hete oven gaar en bruin in 20-25 minuten.

Neem ze direct van het bakblik af.

Laat de sloffen goed afkoelen en bewaar ze in een goed sluitende trommel om te voorkomen dat ze taai worden.