De Culinaire Creatieveling

Na het behalen van diverse horecadiploma’s, is Roy Klerks werkzaam als Sous-Chef bij restaurant “Monarh” in Tilburg.

Roy Klerks heeft ervaring opgedaan in diverse horecabedrijven op verschillende niveaus, zoals Catering Maison van den Boer, Sterren-restaurant De Librije & Librije’s Zusje en Toprestaurant Le Défi.

Roy KlerksRoy Klerks is vijf jaar werkzaam geweest bij partycentrum ’t Maoske. Een bedrijf dat gelegen ligt aan de rand van een prachtig natuurgebied in de Moer, Noord- Brabant. Het familiebedrijf, is uitgegroeid tot een partycentrum en cateringbedrijf.

Toch zocht Roy Klerks meer naar innovatie op het gebied van food en besloot een opleiding Food Design & Innovation te beginnen, waarna hij stage heeft gelopen bij Landerijk te Den Bosch (een kleine winkel midden in het centrum van Den Bosch, waar met vakmanschap en kennis streekproducten worden verkocht van Nederlandse bodem).

Klerks was werkzaam in de keuken van restaurant Le Défi te Sprang-Capelle, een hoogwaardig restaurant die tot de top van Nederland behoorde.

Per 1 september 2011 kookte Klerks weer op niveau: hij was werkzaam in de keuken bij restaurant SjieQue in Tilburg.

Vanaf 1 september 2014 functioneert Klerks als Sous-chef van luxe restaurant Monarh te Tilburg.

Naast zijn kokscarrière, heeft Klerks zijn eigen fotografiestudio. Hierbij focust hij op fotografie van gerechten en horeca bedrijfsreportages.