Eten printen met een 3D printer

Een Amerikaans bedrijf heeft een bedrag van 125.000 dollar gekregen voor het ontwikkelen van een prototype 3D printer die voedsel kan printen. De printer zou gevuld moeten worden met olieen en vetten, suiker, eiwitten en andere onderdelen van ons dagelijks voedsel. Deze printer zou er elk soort eten mee moeten kunnen printen en volgens het bedrijf dat de 3D printer ontwikkelt zal het apparaat binnen een aantal jaren in alle keukens te vinden zijn.

Groot voordeel is dat de ingredienten 30 jaar meegaan en dat je precies kunt printen wat je wilt, zodat voedsel niet verloren gaat en je exact kunt berekenen welke voedingsstoffen je dagelijks naar binnen krijgt. Het bedrag dat NASA beschikbaar stelt is relatief laag en daarom is maar de vraag of NASA serieus rekening houdt met de haalbaarheid van dit project.

Een voorbeeld van hoe een 3D printer chocola print zie je hieronder in het filmpje:

TNO is bezig met het ontwikkelen van een voedselprinter voor in verzorgingstehuizen, er wordt gewerkt aan het printen van broccoli-roosjes om het gepureerde eten aantrekkelijker te maken.